Personal Site

Kuva

Ompeluksia

Blogini on muuttanut ja löytyy nykyään täältä.

Suuremman kuvan näet klikkaamalla kuvaa hiiren oikealla nappulalla ja valitsemalla "Näytä kuva". Halutessasi voit kommentoida vieraskirjan kautta. Ravelrystä minut löytää nimimerkin "Elli-Melli" takaa. Muista vierailla myös ompelukerho Mässäilijöiden blogissa!

2.1.2009 Pari kiloa jouluiloa!

Joulun alla odotin malttamattomana sitä hetkeä kun voin laittaa tänne tekemäni joululahjat, ja joulun jälkeen en millään ole jaksanut käydä kuviin käsiksi... Tässä ne nyt kuitenkin lopulta tulevat. Kummityttö sai hepan ja lehmän Modan (5/09) ohjetta soveltaen. Pikkusisko toivoi sukkia ja sai niitä kahdet: Vellamo-sukat sekä Sunday Swingit (Vellamoissa lankana Austermann Step Classic ja swingeissä Zitron Trekking Pro Natura). Pikkuveljelle tein jäätelökioskin ja jäätelöitä . Äiti sai Laminarian Pro Naturasta.

Kiitokset äidille huivivalokuvista.

Itse sain joululahjaksi muutaman ihanan lankakerän ja kirjan Kauneimmat käsityöt 1(se tuli kyllä ennen joulua, mutta oli kai joululahja).

Juhon lapanen katosi, joten piti tehdä uudet (mustavalkoiset) ja samalla päätin tehdä itsellenikin (keltaruskeat). Lapaset ovat viimeistelyä vaille valmiita. Tekeillä on myös uusi Laminaria Gjestalin Topp Mohairista ja kaulahuivi lapasista ylijääneestä oranssista Maija-langasta. Ruskea-keltaisten lapasten kuvio on Snowdrift Mittenseistä, mustavalkoisten äidin päästä.

8.12.2009 Jouluvalmisteluja

Viime aikoina tällä sivustolla on ollut hiljaista, sillä keskityn joululahjatekemisiin, eikä niitä tietenkään voi laittaa näytille! Sain kuitenkin valmiiksi itsellenikin jotain. Vohveli-jakku löytyi Modasta (5/09) ja ihastuin siihen heti. Lankana on SandesGarnin Smart, ja jos tekisin uudelleen, tekisin ohuemmasta ja kevyemmästä langasta, tosin eipä tuosta huono tälläkään langalla tullut. Hermot meinasivat mennä palmikkokuvion kanssa, mutta pinnistelin loppuun saakka :)

5.11.2009 Isänpäiväkortteja

Neljä herrasmiestä lähdössä isänpäivälounaalle.

Tänään meillä askarreltiin ja paskarreltiin isänpäiväkortit :) Juho löysi idean Pirkka-lehdestä ja me vähän sovellettiin.

28.10.2009 Laminaria on valmis!

Tässä se nyt on!Viimeisillä kerroksilla meinasi usko loppua, koska neulominen oli niin hidasta (puoli tuntia/kerros). Kastellessa ja venyttäessä huivi sai aivan uuden ilmeen. Lanka on niin joustavaa, ettei pitsikuvio tule lainkaan esiin ennen kunnollista venytystä ja kuivumista. Täällä on hyvä ohje venyttämiselle: neule laitetaan sängylle puhtaan lakanan päälle ja kiinnitetään nuppineuloilla patjaan. Laitoin väliin vielä pyyhkeen, koska en todellakaan halua nukkua märässä sängyssä. Olen aivan ihastunut huiviin, ja saatanpa tehdä toisenkin... Ketkä kaikki haluavat joulahjaksi? :D

25.10.2009

Tein tällaiset käsineet, jottei käsiä palelisi tietokoneella kirjoittaessa. Hyvät tuli, mutta samana päivänä kun sain nämä valmiiksi, huomasin, että meidän patterit olivat vielä kesän jäljiltä pois päältä :) Hanskojen merkitys pieneni heti huomattavasti, mutta eiköhän niille käyttöä löydy. Lankana on Drops Fabel ja ohje omasta päästä.

Tänään kävin ihmettelemässä mikä se Ravelry oikein on, ja liityin mukaan. Empun innoittamana aloin neulomaan Laminaria-huivia. Tarkoitus oli aluksi vain neuvoa Emppua, mutta niin siinä kävi, että päätin neuloa koko huivin itsekin. Lankana on Zitron Trekking Hand Art, väri Brazil. Sain langan viime vuonna joulupaketista, enkä ole keksinyt sille käyttöä, mutta huivissa se näyttääkin aivan syötävän hyvältä (tosin muistan jostain lukeneeni, että luonnossa tollasten kirkkaiden värien viesti on "älä syö minua, maistun pahalta ja olen myrkyllinen" ja siten tarkoitus olisi karkottaa mahdollinen vihollinen, eikä suinkaan näyttää syötävän hyvältä). Alla vielä kuva keskeneräisestä työstä.

Lokakuu 09 Tein säärystimet peittämään mun rumia ja kuluneita talvikenkiä (kenkäkauppailu on niin rasittavaa kun ei mun omituiseen jalkaani sovi mikään...). Lankana Novitan Nalle ja helppo ohje löytyy täältä.
Syyskuu 09 Kalapipon ohje löytyy täältä!
Syyskuu 09 Äiti ja pikkusisko saivat tällaiset kämmekkäät. Ohje löytyy täältä.
Maaliskuu 09 Tunikassa lankana on Gjestalin Topp Mohair ja ohje on Novitan lehdestä Kevät 2009. Lanka on aivan IHANAA, tosi hyvän väristä ja oli muuten myös todella riittoisaa: lankaa meni vajaa 200 g ja vielä olisi reilut 50 g jäljellä. Eiköhän siitä jotain kivaa synny.

Maaliskuu 09 Pikkusiskolle ja -veljelle tein kalapipot Knittyn ohjeen mukaan jämälangoista. Todella kiva idea!
Elokuu 08 Tämä taitaa olla yksi suosikkiompeluksistani viime vuosilta. Kaverille lahjaksi tehdystä kylpytakista tuli hauska kun koristelin sitä viidakkokuvioisella kankaalla. Joskus vielä teen itsellenikin samanlaisen. Vohvelikangas on ehdoton ykkönen pyyhe/ aamutakkikankaana!

Viimeksi päivitetty: 2.1.2010